Hardi is een merk van
Hardi

Spuittechniek

Het optimaliseren van de spuittechniek vraagt een juiste voorbereiding. Of u nu teler bent of loonwerker, actief in vollegrondsteelt of in de akkerbouw.

Liever een compromis met betrekking tot de druppelgrootte dan kiezen voor een minder goede timing. Het aantal malen dat u een middel voor gewasbescherming per seizoen toe kunt passen is namelijk aan het verminderen. Soms heeft u geen tweede kans, om maar niet te spreken van de kosten die dit met zich mee brengt.

Bij veel toepassingen is het juiste tijdstip van spuiten van doorslaggevend belang, van schimmelbestrijding bij aardappels tot het spuiten van tweezaadlobbig, breedbladig onkruid. Hierbij kan een vertraging vaak een hogere dosering of een groter aantal toedieningen nodig maken.

Het potentiële werkzaamheidsverlies van een toegenomen druppelgrootte - die minder kans op drift geeft - is minder ingrijpend zolang een goede vloeistofverdeling wordt gehandhaafd.
Daarom is het een goed idee om een stel driftarme of INJET-spuitdoppen gereed te hebben op de dophouders voor het geval de wind toeneemt - en het is veel gemakkelijker en veiliger dan terug te moeten keren met een halfvolle spuittank.
Omdat er maximaal 10% verschil kan zijn in de doorstroming bij nieuwe en versleten doppen, moeten beide spuitdoppensets worden gekalibreerd, zelfs als het bij beide sets on ISO-spuitdoppen gaat.

Downloads

Hieronder leest u enkele interessante rapporten van Plant Research International Wageningen. Deze rapporten geven inzicht over het gebruik van spuitvloeistof, het effect van rijsnelheid, maar ook de verschillen van sectiebreedtes.

Spuitvloeistofdepositie in een aardappelgewas bij toenemende rijsnelheid 

Overlap van behandelde oppervlaktes op percelen bij verschillende werk- en sectiebreedtes van spuitmachines 

Drift bij hoge rijsnelheid

Rijsnelheid en spuitboombeweging.

De Toolbox Emissiebeperking bevat 17 verschillende informatiekaarten met praktische maatregelen om emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen. U vindt op de volgende website meer informatie, klik daarom hier.

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via

Blijf op de hoogte en volg ons op social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief!