Hardi is een merk van
Hardi

Spuit Info

Precisielandbouw

Het motto van Homburg Holland is 'precies wat nodig is'. Deze slogan is niet voor niets. Al jaren houdt Homburg Holland zich bezig met precisielandbouw.
Of het nu gaat om spuiten, grondbewerking en zaaien of de inzet van de Homburg drainagereiniger. Mede door het verworven importeurschap van Ag Leader wordt precisielandbouw heel concreet. Graag verwijzen wij u voor de mogelijkheden van de Ag Leader producten naar de site van Ag Leader.

Hieronder vindt u enkele documenten en artikelen die u kunt downloaden. Homburg Holland werkt mee aan verschillende onderzoeksprojecten, waaronder de inzet van SensiSpray. 

Het blad Groente en Fruit schreef ook over de werking van plaatsspecifiek spuiten. Lees hier het gehele artikel over de proeven die zijn uitgevoerd en de ontwikkelingen die gaande zijn. Homburg Holland is samen met PPO/PRI hier druk mee bezig.

In Landbouwmechanisatie, uitgave april 2015, legt Johan Simmelink uitvoerig de werking van SensiSpray uit. De SensiSpray-spuitmachine bepaalt de afgifte per sectie op basis van de hoeveelheid bladmassa die gewassensoren op de spuitboom opmerken. 

Het samenwerkingsproject waarin gewerkt wordt aan plaatsspecifieke bespuitingen, wordt gedragen door HARDI / Homburg Holland, Probotiq en de onderzoeksinstellingen PRI en PPO-AGV.

Onder de noemer 'o werkt dat zo' wordt in dit artikel duidelijk (en tot in detail) de werking uitgelegd van SensiSpray. Conclusie: bespuitingen met een SensiSpray kunnen een bijdrage leveren aan het terugdringen van het chemieverbruik in de landbouw. Concrete geldbesparing dus!

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via

Blijf op de hoogte en volg ons op social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief!