Hardi is een merk van
Hardi

Väderstad maakt Tempo op de Nederlandse en Vlaamse markt

Homburg levert hard bewijs meeropbrengst precisie zaaien!

Ruim vijf jaar is Homburg Holland inmiddels in Nederland en Vlaanderen actief om de Väderstad zaai- en grondbewerkingsmachines te promoten en te verkopen. Een belangrijk en effectief instrument vormen de demotours. Telers van uiteenlopende gewassen zien hierbij direct de voordelen in de praktijk. Zo mocht bijvoorbeeld de Väderstad Tempo zich op veel belangstelling verheugen. In samenwerking met Groeikracht Zuid wordt dit groeiseizoen een praktijkproef uitgevoerd.

Groeikracht omvat een kennisbundeling van vooraanstaande loonwerkers en ruwvoerexpert Mark de Beer. Het beste teeltadvies staat centraal, waarbij de focus ligt op bodem en het gewas. In de strokenproef worden verschillende maiszaaimachines niet alleen beoordeeld op opkomst en plantafstand, maar ook op opbrengst, droge stof en voederwaarde. Väderstad specialist Marijn van den Akker: ‘Met deze praktijkproef steekt Homburg opnieuw haar nek uit om aan te tonen dat de Väderstad Tempo resulteert in een betere opbrengst. Eerdere proeven toonden reeds een opbrengstvermeerdering aan op basis van extrapolatie. Als voorloper in innovatieve zaaitechniek toont Homburg dit ook daadwerkelijk met deze praktijkproeven aan. Daarnaast blijft Homburg actief in het veld met demo combinaties. In tegenstelling tot 2017 zullen niet één, maar twee Väderstad Tempo zaaimachines als demo worden ingezet in Nederland én Vlaanderen.’

Geschikt voor alle gewassystemen
De Väderstad Tempo is niet alleen geschikt als maiszaaimachine, maar kan ook worden ingezet voor de teelt van sperzie-, tuin-, sojabonen, bieten, koolzaad, pompoenen en zonnebloemen. Met name op het gebied van precisie, kwaliteit en capaciteit gooit de Väderstad Tempo hoge ogen en is het uiteindelijke rendement per hectare hoger dan bij concurrerende merken.
De rijeenheden zijn geconstrueerd voor hoge snelheden bij zowel conventionele, beperkte -als ploegloze grondbewerking. Dankzij het ontwerp van de Tempo kan de gebruiker zowel diep als ondiep zaaien op hoge snelheid. De zaaidiepte is gemakkelijk instelbaar met een hendel die de verhouding regelt tussen het dieptewiel en de zaaischijf. Door de hydraulische gewichtsoverdrachtregeling per row-unit is de druk van de machine juist weg te nemen wanneer er ondiep of na een intensieve grondbewerking, bijvoorbeeld ploegen, gezaaid moet worden.

Download het kennisartikel.

< Terug naar overzicht

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via

Blijf op de hoogte en volg ons op social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief!